Att skära en mango(?)
Haha, det har jag precis gjort för första gången i mitt liv faktiskt.
Det var ingen lätt match kan jag ju säga.
Halkigt och djävligt! Hahaha! Tror nog att det bästa skulle vara om man hade en filékniv då man gör det. Kom jag på i efterhand.
Googlade på: ''hur skär man en mango''? Och fick upp detta:
Ingredienser till Dela mango tips:
- 1 mango
- 1 kniv
- glatt humör
Så här lagar du Dela mango tips:
- Mangon ska vara mjuk. Den sort som säljs mest skiftar i vackert rött, gul och mörk grön. I mangon finns en platt, 2 cm bred stor kärna. Det första man gör är att försöka luska hur den ligger i frukten. Om man utgår från toppen, så ställer man den något ovala mangon på högkant. Räkna ca en centimeter från mitten och skär bort "kinden" från mangon. Skär man för nära mitten prickar man kärnan och för långt ifrån blir slöseri. Sedan skär man andra kinden och till sist köttet runt om kärnan. Kärnan som blir över kan man gnaga på. Mango kinden kan man sedan skala (om man inte gjort det innan man skar upp mangon) och skära upp i skivor eller småbitar. Kinderna kan man också bukta ut och in efter att ha skurit snitt i fruktköttet. Stekta hela mangokinder med glass är också gott.
Haha, jag skulle nog ha googlat innan jag skar den. För den blev inte mycket över av mangon. Men men bättre lycka till nästa gång! Vi har ju faktiskt en kvar. Den var god iallafall!